JR.NBA afholdes i år fra februar til april måned med et stort finalestævne fredag 14 juni i Gentoftehallen. I februar, marts og april spiller hvert hold fire kampe mod modstanderne i deres pulje. De fire kampe afvikles over to stævnedage.

Deltagelse i selve Jr. NBA turneringen er GRATIS for skolerne.

•De fem hold som går videre til Jr.NBA stævnet bliver tildelt ved lodtrækning. De bliver tildelt et NBA hold og modtager op til 14 spillesæt for det pågældende hold til de deltagende spillere. Spillerne må efterfølgende beholde tøjet.

•Skolerne forpligter sig til at deltage i 4 stævner af op til 3 timers varighed, som afvikles i perioden februar-april. Såfremt de kvalificerer sig til finalestævnet forpligter de sig til at deltage. Stævnet afholdes over en hel skoledag d. 14 juni.

•Transport til og fra de indledende stævner, der altid afviklet i skolens lokalområde, er for skolernes egen regning. Kvalificerer man sig til finalestævnet vil der blive stillet gratis bustransport til rådighed for alle skoler/klubber med mere end 25 km. til Gentoftehallen. 

Jr. NBA afvikles efter følgende turneringsform:

The Regular Season (Grundspillet): Der spilles 4 kampe i grundspillet, 1 kamp mod hvert af holdene i ens egen division. Kampene er fordelt på 2 lokale stævner, hvor hvert hold spiller 2 kampe pr. stævne. Udebliver man fra et stævne, bliver man taberdømt 0 – 15 i begge stævnets kampe.

The Playoffs (Finalestævnet): 32 Jr. NBA hold deltager i The Playoffs som er en 1-dags event fredag d. 14 juni i Gentoftehallen. Der spilles efter ”single elimination” format med placeringskampe, hvilket betyder at alle hold er garanteret min. 2 kampe.

Kvalifikation til The Playoffs: De to bedst placeret hold i ens division går videre til finalestævnet.